“Zijn geheugen was buitengewoon; want toen hij vijftien jaar oud was, kon hij de hele Alcoran [Koran] uit zijn hoofd opzeggen, en terwijl hij hier in Engeland was, schreef hij er drie exemplaren van zonder de hulp van een ander exemplaar, en zonder ook maar naar een van die exemplaren te kijken. drie toen hij de anderen schreef. Hij lachte me vaak uit als hij me hoorde zeggen dat ik iets was vergeten, en vertelde me dat hij bijna nooit iets in zijn leven was vergeten, en hij vroeg zich af of een ander lichaam dat wel zou doen.

Sinds ik mijn kinderen over hafidh Ayuba Suleiman Diallo heb voorgelezen, is mijn bewondering voor degenen die de woorden van Allah schrijven, gegroeid. Het is de traditie van velen om op te schrijven wat ze uit Zijn Boek memoriseren als een manier om wat ze leren in hun gedachten en harten in te prenten. Ik herinner mijn kinderen eraan hoe met hafidh Ayuba, zelfs nadat hij was gevangengenomen en weggevoerd als slaaf naar Maryland, Amerika, de koran bij hem bleef. Het was zijn memorisatie ervan die zijn geloof levend hield. En vele jaren later was hij in staat om de moes'haf uit zijn hoofd te herschrijven. Drie exemplaren zelfs.

Ik leerde pas Arabisch schrijven toen ik een eind in de twintig was. Ik schrijf het nog steeds niet met vertrouwen, maar ik vind het heerlijk om het te schrijven, vooral van verzen die ik aan het bijhouden ben. Ik schrijf heel langzaam, mijn handschrift van het Arabisch lijkt in niets op dat van het Engels.

Afgelopen september ben ik met een nieuwe cursus begonnen, deze nieuwe leraar zei dat elke persoon van de koran drie belangrijke manieren zou moeten hebben om voortdurend met de koran bezig te zijn. Ten eerste om een ​​dagelijkse wird te hebben (een regelmatige portie die we reciteren). Ten tweede, om een ​​hoeveelheid te hebben die we regelmatig reflecteren en bestuderen, en ten derde, de koran in de vorm van schrijven - ons eigen schrijven. Terwijl ik in de klas zat en dit advies hoorde, herinner ik me dat ik dacht wat een verheven doelen - ik wist dat dit niet iets was dat ik kon doen, dit laatste doel was voor anderen.

Maar dat advies is me bijgebleven, in mijn hoofd aan het brouwen - en toen kwam dit geschenk van @writethequran vorige week in de post. Een hele Mus'haf om op te sporen. Het is een absolute schoonheid om naar te kijken. Zo goed in elkaar gezet, volgens de exacte pagina's van de mus'haf die ik gebruik.

Dit voelt alsof Allah me vertelt dat er hoop is voor dat derde doel - voor mij. Ik ben misschien niet in staat om hele pagina's van de Koran uit te schrijven, maar ik kan deze pagina's natrekken, als een manier om vast te stellen wat ik weet van Zijn Boek.

Ik ken niet veel van de koran uit mijn hoofd, maar dit zal me pushen. Ik wil dat dit mijn visuele herinnering is om te vullen, terwijl ik het onthoud.

Heb jij een verhaal zoals het mijne? Misschien wil je dat je kinderen dit doen? Of een vriend? Wat een mooie manier om tijd door te brengen deze Ramadan. De pagina's zijn prachtig en hebben een ruime marge - perfect om reflecties toe te voegen als iemand dat wil.

Geschreven door instagram.com/gilded_dunya